Red Hat OpenShift

In een digitaal tijdperk draait het allemaal om de digitale customer experience. In de huidige always on’ economy is snelheid een van de belangrijkste voorwaarden voor deze goede customer experience. Daarom moet juist nu je organisaties over competenties beschikken om je online bedrijfsprocessen te ondersteunen en ‘mobile first’ te ontwerpen. Dit betekent steeds meer vormen van gegevens- en informatieverwerking. En juist dit is voor steeds meer organisaties een grote uitdaging. Automatisering van het build en deployment proces van software in combinatie met het concept dat de software beschikbaar wordt gesteld in zogenaamde containers, zorgt ervoor dat de productiviteit van DevOps teams toeneemt en dat software, sneller en vaker in productie genomen wordt. Zo kan de business sneller nieuwe functionaliteiten toetsen bij de gebruikers.

Wat zijn software containers?

Denk jij bij containers ook meteen aan vrachtschepen, vrachtauto’s of treinen vol met deze
gestandaardiseerde metalen kisten? Dat is nou precies hoe software containers werken. Het is een standaard manier om een software met alle afhankelijkheden te verpakken om dit te kunnen ‘vervoeren’ van een ontwikkelomgeving naar en test- of productie omgeving.

Door de afhankelijkheden in de container te stoppen kan de software op iedere willekeurige infrastructuur ter beschikking gesteld worden.

  De groeiende adoptie van het gebruik van containers biedt daarnaast mogelijkheden om te werken met verschillende varianten van digitale producten en deze in A/B scenario’s te testen. Daarmee kan de business belangrijke informatie ophalen en producten en diensten op basis van (real-time) data steeds verder optimaliseren.
  Container management platformen bieden naast de hierboven beschreven mogelijkheden ook ondersteuning voor het automatisch op- en afschalen van capaciteit, afhankelijk van bijvoorbeeld de minimaal vereiste performance van een software component. Dit helpt niet alleen om de customer experience te optimaliseren maar er kunnen tevens belangrijke besparingen gerealiseerd worden door het optimaliseren van het gebruik van (cloud) infrastructuur.

  RedHat OpenShift

  Software containers zijn een geweldig concept en gemakkelijk te gebruiken. Het gebruik van containers in een productieomgeving brengt echter altijd uitdagingen met zich mee zoals planning, monitoring, lifecycle management en scaling. RedHat OpenShift Container Management Platform helpt je om deze uitdagingen te managen. OpenShift wordt beschouwd als het meest volwassen en veilige container platform op de markt.

  Red Hat OpenShift is een enterprise container platform gebaseerd op industriestandaarden als Docker voor de containerisatie en Kubernetes voor de orkestratie van meerdere containers over de beschikbare infrastructuur.

  Waarom werkt Trivento met Red Hat?

  Het grote voordeel van OpenShift is dat de oplossing onafhankelijkheid van de onderliggende infrastructuur opereert. Daarmee kunnen software oplossingen die gebruik maken van containers, beschikbaar worden gesteld op willekeurige public clouds zoals AWS alsmede ook op on premise infrastructuren van organisaties.
  Trivento is Advanced Businesspartner van Red Hat. Red Hat is gebaseerd op de innovatie kracht van de Open Source community en gunstige prijs/kwaliteit verhouding.
  Trivento biedt voor opdrachtgevers die ontzorgt willen worden een kant en klare OpenShift omgeving op de public cloud van AWS. We bouwen, distribueren en voeren hier hier op bedrijsniveau je containers uit.

  Meer weten van de mogelijkheden van de Red Hat?

  Neem contact op met Enrico Pruis.

  Je kan hem bellen op: 033-7200620 of stuur hem een bericht via onderstaand formulier.

  Wil jij meer weten over wat software containers voor jou kunnen betekenen?