Data in een ecosysteem inzichtelijk maken

Informatie gebaseerde diensten vinden haar oorsprong in data. Bedrijven hebben steeds meer bronnen van data. Er zijn allerlei soorten databases en door Internet of Things komt ook veel monitoring/sensor data beschikbaar. De uitdaging is om deze data ook real-time te kunnen analyseren en naar een gebruiker te vertalen als een concreet beslissingsvoorstel of ‘next best action’. Het gaat dus om Big Data Analytics, en Data Mining.

We helpen je ten eerste om een duidelijke businesscase op te stellen om vanuit hier een pilot te starten. In deze pilot kunnen we snel en zonder grote upfront investering tot realtime inzichten komen. Dit doen we met behulp van de tooling en diensten van AWS op het gebied van streaming data en machine learning. Denk aan de inzet van een AWS gebaseerde machine learning dienst die realtime adviseert op het gebied van te hanteren verzekeringspremies ten opzichte van je concurrenten.

Daarnaast helpen we je met gebruikersdata om een gebruiker te leren kennen en hiermee de ervaring van een gebruiker te personaliseren. Zo verbeter je de dienstverlening en verras je gebruikers met een proactieve benadering. Ook stelt dit je in staat om een transparante historie van gebruikersinteracties vast te leggen en te zorgen dat je data platform hiervan leert. Tenslotte analyseren we het klantgedrag en voeren we A/B testen uit met site analytics.

Succesverhaal

Kwaliteit en werkwijze

Door middel van Rapid stellen we het doel van de organisatie met betrekking tot benodigde en gewenste inzichten vast. Vervolgens doorlopen we de volgende stappen om zo tot betrouwbare data inzichten te komen:

 • Domeinanalyse
  We voeren een analyse uit op de bestaande data om de kwaliteit te bepalen
 • Api’s ontwerp en realisatie
  We ontwerpen een of meer API”s om realtime over de benodigde data te kunnen beschikken. Daarvoor maken we gebruik van API Gateway van AWS
 • Front-end
  Veel gebruikers data kan niet worden verzameld zonder front-end. Daarom bouwen we apps die zorgen voor de communicatie met de gebruiker.
 • Analyses maken
  Trivento maakt gebruik van analyse technieken en machine learning algoritmes in onder meer Amazon Sagemaker en Apache Spark voor het maken van snelle en real-time analyses en modellen.
 • Dashboard
  Vervolgens maken wij overzichtelijke dashboards om de data eenvoudig inzichtelijk te maken.
 • Reflect
  Als laatste zorgen we ervoor dat we de kwaliteit van de analyses en modellen continu geautomatiseerd monitoren en bijsturen waar nodig.

Door deze werkwijze borgen wij de kwaliteit en maken deze inzichtelijk van de data van je organisatie.

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen om je data inzichtelijk te maken?

Neem contact op met Enrico Pruis.

Je kan hem bellen op: 033-7200620 of stuur hem een bericht via onderstaand formulier.

Meer weten over wat ik voor je kan betekenen?