Connect in een digitaal ecosysteem

Praktisch alle systemen kunnen digitaal met elkaar praten via Application Programming Interfaces, oftewel API’s. Dit geldt voor interne bedrijfssystemen, maar ook voor systemen van partners en leveranciers in je netwerk of ecosysteem. Via deze API’s wissel je digitaal informatie uit en voer je digitale (trans)acties uit. Dat kan 24/7, real-time en in een kwestie van (mili)seconden. Dit biedt vaak nog onbenutte mogelijkheden.

Informatie beschikbaar stellen

We beginnen bij het begin: het bepalen van de behoefte van de business en die van de eindgebruiker. Met onze Rapid methodiek gaan we van start met het beantwoorden van de volgende vragen: Met welke API’s zou jij je processen kunnen optimaliseren? Welke mogelijkheden biedt dit voor jouw business? Wat is het doel dat je wilt bereiken? Zo ontdekken we samen wat het potentieel is van de inzet van API’s.

Vervolgens inventariseren we welke API’s er al beschikbaar zijn bij jouw en je (potentiële) partners en onderzoeken in hoeverre deze voldoen aan het behalen van je doelstellingen. Vervolgens integreren we deze API’s in je huidige IT-omgeving, zodat de informatie en diensten van jou, je partners en leveranciers digitaal beschikbaar zijn. Ook valt de integratie met algemeen beschikbare diensten zoals zoekmachines of geografische informatie hieronder.

Nieuwe waarde creëren

Nieuwe waardeproposities ontstaan door het combineren van beschikbare informatie van jou en je partners in het ecosysteem. Met deze informatie kunnen nieuwe integrale en specifieke platform diensten worden ontwikkeld voor klanten, partners en leveranciers.

Bijvoorbeeld het aanbieden van betaalde online informatiediensten (nieuws, verkeersinformatie) door autofabrikanten.Dit wordt mogelijk door integratie met API’s van bijvoorbeeld Google en Buienradar.

Deze diensten worden zo ontworpen dat ze realtime en schaalbaar met de klanten, partners en leveranciers in het ecosysteem kunnen communiceren. Met behulp van API’s kunnen dan kanalen als e-mail, sms, (web)apps naadloos ondersteund worden.

We ontwerpen, bouwen en onderhouden API’s om:

  • aanwezige informatie uit IT systemen beschikbaar te stellen voor andere partijen. Bijvoorbeeld om een producten- of dienstencatalogus op meerdere online platformen aan te bieden en daarmee meer omzet potentieel te creëren. Waar nodig combineren en verrijken we deze informatie met andere gegevens, bijvoorbeeld reviews en ratings die elders beschikbaar zijn.
  • (trans)acties mogelijk te maken voor partners in je ecosysteem. Denk bijvoorbeeld aan het opvoeren van een nieuw product in een ERP systeem. Zo kunnen bijvoorbeeld logistieke partners orders sneller afhandelen en daarmee de beleving van de klant helpen te verbeteren.

Succesverhalen

Wil jij weten hoe wij onze opdrachtgevers hebben geholpen met Connect dienstverlening? Lees hieronder de succesverhalen.

Kwaliteit

We ontwerpen API’s samen met en voor gebruikers, klanten, leveranciers en partners. Zo kan jij op nieuwe manieren samenwerken met partijen in jouw branche of ecosysteem. Op deze manier kan jij bestaande en nieuwe diensten of producten aanbieden in je eigen markt en daarbuiten.

Onze aanpak is afgestemd op de eisen en wensen van de gebruikers omdat we weten dat daarmee het optimale resultaat bereikt wordt. We werken samen met jouw partners en leveranciers om zo innovatieve en duurzame diensten te realiseren voor jouw organisatie en eindgebruikers. Daarnaast zijn de API’s die wij voor je maken altijd beschikbaar en reageren altijd snel omdat we:

  • ze ontwerpen volgens de principes van het Reactive Manifesto
  • ze implementeren als (micro)services;
  • gebruik maken van Amazon Cloud Services (AWS).

Onze API’s zijn opgezet voor en door ontwikkelaars. Wij hebben de kennis in huis. Het ontwerp is daarom doordacht, met uitstekende documentatie met voorbeelden ondersteund en natuurlijk leveren we support.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die API’s jou bieden?

Neem contact op met Enrico Pruis.

Je kan hem bellen op: 033-7200620 of stuur hem een bericht via onderstaand formulier.

Wil jij het potentieel van API's ontdekken?

Kom met mij in contact.